top of page
audun_sandvik_003.jpg

Audun Sandvik

Cello

Audun Sandvik´s inderlige spill og lekne fremferd gjør ham til en ettertraktet solist, kammermusiker, orkestermusiker og cellopedagog. Han har vært solist med Oslo-Filharmonien, Bergen Filharmoniske Orkester, Kringkastingsorkesteret, Det Norske Kammerorkester, Stuttgart Kammerorkester for å nevne noen, og deltar jevnlig på norske og internasjonale kammermusikkfestivaler.

 

Sammen med pianist Sveinung Bjelland har han vekket internasjonal oppsikt gjennom CD´en med sonater av Sjostakovitsj og Rakhmaninov (LWC1131, 2017). Musikken på den vakre utgivelsen «Trace of Lament» LAWO1234, 2022), 5 bestillingsverk for cello og orkester, er skrevet til Audun av 3 norske komponister som ellers i alt vesentlig skriver musikk med audiovisuelle uttrykk, men som her konsentrerer seg om celloen som solo-instrument. Prosjektet er utviklet for å muliggjøre disse glimrende komponistenes synliggjøring på den formelle scenen for klassisk musikk.

 

Audun er cellist i Det Norske Kammerorkester der han deltar aktivt i videreutviklingen av dette nyskapende ensemblet. Fra 2005-2019 var han alt. solocellist i Kringkastingsorkesteret. I denne perioden ble han kjent fra en rekke TV-opptredener, både som solist, kammermusiker, konferansier og mentor. Han opptrer også sammen med ledende artister både innen jazz, pop og rock. Han er ansatt som professor ved Norges Arktiske Universitet i Tromsø, med en klasse og et miljø i blomstrende utvikling, noe han viderefører fra sine mange år som cellolærer ved Norges Musikkhøgskole. Audun er kunstnerisk leder for den klassiske festivalen Gloppen Musikkfest. Han spiller på en cello fra 1695, bygget i Roma av Giorgi Tanninger.

 

«En musiker av i dag, og i toppklasse som solist, kammermusiker og orkestermusiker», lød juryensbegrunnelse da han i sin tid ble hedret med «De Unges Lindemanpris» som en av vårefremste solister.

Javier Bruno: Service
bottom of page