top of page
IMG_0342.jpg

Om Campanulainstrumentene

Om campanulainstrumentene: Information

Klokkeblomst-instrumentene

Campanulainstrumentene ble utviklet av Helmut Bleffert da han fikk et oppdrag om å designe et instrument etter formen på en plante. Han tok utgangspunkt i Campanula-blomsten, klokkeblomsten.

Campnulainstrumentene har et rikt spekter av overtoner og klangen er varm og myk. Lytterne opplever klangen som rom-fyllende og langt-bærende, samtidig er tonereaksjonen presis og rask. Man kan bygge Campanulaen i alle størrelser. Campanulacelloen er stemt på samme måte som en vanlig cello og strengelengden er lik. I tillegg har den 16 resonnerende understrenger som kan stemmes ved halsen på celloen. Understrengene går gjennom stolen og er delt inn i 4 x4 strenger. Oppsettet fører til en veldig klar og ren tone helt til de høyeste overtonene.

På grunn av konstruksjonen med de mange understrengene som fører til en rikdom av klangfarger så fungerer Campanulaen best når den brukes i den intime atmosfæren til kammermusikk. Instrumentet lager sin egen romklang slik man er vant til å legge på ved redigering av opptak, noe som gjør at instrumentet gir en dyp klangopplevelse i innspillinger uansett hvilken konsertscene som brukes.

bart-van-geffen-1sxV2vZLeNg-unsplash.jpg
Om campanulainstrumentene: Bilde
bottom of page